ALBLASSERDAM – De gemeente Alblasserdam nodigt vrijwilligers uit voor een feestelijke week voorafgaand aan en tijdens NLdoet in maart 2017. NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland en is bedoeld om te laten zien hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn en hoe belangrijk dit is voor een samenleving. Tijdens de feestelijke week wil de gemeente Alblasserdamse vrijwilligers bedanken voor hun inzet.

Van maandag 6 tot en met donderdag 9 maart worden er verschillende workshops en activiteiten georganiseerd. De workshops en activiteiten die worden georganiseerd zijn: Handlettering, Italiaanse Barista, Zentangle tekenen, Reanimatie/AED en een Filmavond. Vrijwilligers kunnen zich voor de verschillende onderdelen apart inschrijven. Deelname vindt plaats op volgorde van aanmelding waarbij geldt vol = vol.

Feestavond
Op vrijdag 10 maart wordt de week afgesloten met een feestelijke avond in Landvast: het ‘Vrijwilligers Event’. Het programma begint om 18.30 uur. De zaal is open vanaf 18.00 uur. Voor de feestavond op vrijdagavond kunnen zich per vrijwilligersorganisatie maximaal tien vrijwilligers aanmelden. Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst genoteerd, de eerste 200 vrijwilligers voor de feestavond krijgen een entreebewijs.

Verkiezingen
Tijdens het ‘Vrijwilligers Event’ worden drie prijzen uitgereikt aan projecten, organisaties en vrijwilligers, waarvan de prestaties vorig jaar bijzonder opvallend waren.

  • De Waarderingsprijs: Een prijs voor een organisatie/project. Een jury maakt een selectie uit de inzendingen en kiest drie genomineerden. Na een presentatie tijdens de feestavond beslist de zaal wie de waarderingsprijs 2017 verdient. De winnaar ontvangt een geldprijs van € 750,-.
  • Vrijwilliger van het jaar: Welke vrijwilliger verdient het om dit jaar extra in het zonnetje te worden gezet? De jury kiest uit de voorgedragen personen iemand, die zich vrijwilliger van het jaar 2017 mag noemen.
  • Vrijwilliger van de toekomst: Een prijs voor vrijwilligers tot 23 jaar. Jongeren zijn de vrijwilligers van de toekomst en daarom een belangrijke investering. De vrijwilliger van de toekomst kan een voorbeeld en stimulans zijn voor andere jongeren. De jury kiest uit de voorgedragen personen iemand, die zich vrijwilliger van de toekomst 2017 mag noemen.

Aanmelden
De praktische organisatie is in handen van Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA). Het volledige programma en informatie over de workshops, activiteiten en/of verkiezingen staan op de website van de SWA. Aanmelden kan telefonisch, via de website of oer mail. Voor vragen kan contact opgenomen worden met Hannie de Graaf en/of Mattanja Kroon.  Dit kan via 078-202 12 20 of via info@stichtingwelzijnalblasserdam.nl.

Voordragen
Een organisatie, project of vrijwilliger voordragen voor de verkiezingen kan via een formulier dat te downloaden is op de website van de SWA. Inzenden kan tot 1 maart 2017. Per post insturen kan naar SWA, Cortgene 20, 2951 ED  Alblasserdam.