ALBLASSERDAM – De burgemeester en de drie wethouders van Alblasserdam hadden in 2015 samen 37 bijbanen naast hun functie als burgemeester of wethouder. Dat meldt RTLNieuws. Het collegelid met de meeste bijbanen is wethouder Peter Verheij met in het totaal 17 nevenfuncties. Verheij staat met 18.250 euro aan ‘bij-inkomsten’ landelijk op de tweede plek in de top tien van wethouders die het meest ontvangen uit nevenfuncties.

Het grootste deel van dat bedrag (15500 euro) verdient Verheij als docent Business Universiteit Nyenrode. Meer informatie over de nevenfuncties van het Alblasserdamse gemeentebestuur in 2015 en de uitleg van RTLNieuws is hier te vinden.

Informatie over de huidige 14 nevenfuncties en 24 bestuurlijke vertegenwoordigingen van burgemeester en wethouders is te vinden op de persoonlijke pagina’s met de portefeuilleverdeling van Burgemeester & Wethouders op de website van de gemeente Alblasserdam.