ALBLASSERDAM – Een zwaan heeft donderdag 16 februari 2017 vastgezeten aan schrikdraad. Het dier raakte langs een weiland aan het Boerenpad in Alblasserdam verstrikt in de draad en kon niet meer loskomen. Diverse passanten zagen het dier in nood, belden diverse keren om hulp en haalden de stroom van de omheining. Toen het dier na anderhalf uur na de meldingen nog steeds vast zat, werd de brandweer ingeschakeld.

De vrijwilligers kwamen ter plaatse en hadden het dier binnen een paar minuten bevrijd. Toen de brandweer weer vertrok, kwam alsnog een dierenambulance ter plaatse. Omdat de vogel inmiddels al was gevlogen, konden de medewerkers van de ambulance onverrichter zake terug.

Direct na de melding van een dier in nood, ging de brandweer door naar een automatische brandmelding bij de Kraanbaan in Alblasserdam. Dit bleek uiteindelijk ‘loos alarm’ te zijn.