ALBLASSERDAM / RIDDERKERK – De politie heeft donderdagavond 16 februari 2017 een zoekactie gehouden in Ridderkerk. Aanleiding was een ‘heterdaad melding’ over een hennepkwekerij, waarbij personen vuurwapens bij zich zouden hebben. Bij de zoektocht wordt onder meer gebruik gemaakt van een politiehelikopter. Deze helikopter was zichtbaar en vooral hoorbaar in onder meer Alblasserdam en Kinderdijk.

Na een melding over een hennepkwekerij, waarbij de betrokkenen ook mogelijk over vuurwapens zouden beschikken, nam de politie donderdagavond rond 20.30 uur een kijkje in een pand aan de Pottenbakkerstraat in Ridderkerk. Er werd een lege hennepkwekerij aangetroffen.

Twee verdachten die vanuit het pand in een auto stapten, werden met de benaderingstechniek gevaarlijke verdachten (getrokken pistolen) uit hun auto gepraat en aangehouden. In hun auto vond de politie een vuurwapen en munitie. De verdachten, Rotterdammers van 54 en 35 jaar oud, zitten nog vast. De politie doet nader onderzoek.

Even voor 22.00 uur is de helikopter weer vertrokken richting Rotterdam.