ALBLASSERDAM / KINDERDIJK – De politie heeft zondag 12 februari 2017 rond 01.30 uur een 25-jarige man uit Kinderdijk aangehouden in Alblasserdam. De twintiger werd aangehouden voor rijden onder invloed, voor doorrijden na een ongeval en voor roekeloos rijgedrag. De politie wilde de man in Oud-Beijerland langs de kant zetten, omdat de man meerdere overtredingen had gepleegd. De Kinderdijker wist echter te ontkomen, door zijn auto ergens in een wijk te parkeren en weg te rennen.

Ontsnapt
Omdat de man één van zijn ramen open had laten staan, werd besloten de auto af te slepen in het kader van zaakwaarneming. Op het moment dat de takelwagen erbij kwam en er ruimte gemaakt moest worden, greep de bestuurder, die blijkbaar ergens in de omgeving had staan uitkijken, zijn kans en ging hij er met de auto over een grasveld bij De Werf vandoor.

Wilde rit
De politie startte opnieuw een achtervolging. Dit resulteerde in een wilde rit over de besneeuwde wegen in de Hoeksche Waard. “Toen de man op de N217 bijna tegen andere auto’s aan botste, werd de achtervolging door de politie gestaakt,” vertelt politiepersvoorlichter Gijs van Nimwegen.

Aangehouden
Op de Oost-Kinderdijk in Alblasserdam zagen agenten, die over de achtervolging door hun collega’s waren ingelicht, de betreffende BMW rijden. Van Nimwegen: “De collega’s zagen de auto tegemoet komen en gingen achter de man aan. Na een korte achtervolging kon de man langs de kant gezet worden. Toen bleek dat de man tijdens zijn rit vanuit de Hoeksche Waard richting Kinderdijk schade had gereden. Aan de voorzijde van zijn voertuig zat flinke schade. Daarnaast bleek hij te veel alcohol te hebben gedronken. De man is daarom aangehouden voor rijden onder invloed, voor doorrijden na een ongeval en voor roekeloos rijgedrag.

Cursussen
Naast alle bekeuringen voor de verkeersovertredingen die de bestuurder gaat krijgen, wordt de man aangemeld voor de Educatieve Maatregel Alcohol (EMA) en de Educatieve Maatregel Gedrag (EMG). Zijn auto is in beslag genomen.

Tekst: Peter Stam, foto: Politie.

Deel dit bericht via...