ALBLASSERDAM – Basisschool Het Palet in Alblasserdam krijgt maandag 13 februari 2017 voor de vierde keer een School op Seef-label uitgereikt. Voorafgaand aan de uitreiking, die verricht zal worden door wethouder Arjan Kraijo, geeft de school een verkeersles.

Het label wordt uitgereikt aan scholen die volop aandacht besteden aan verkeer, zoals het geven van verkeers- en fietslessen, het afnemen van verkeersexamens en het inzetten van verkeersouders, die deze activiteiten begeleiden. Zo begeleiden zij kinderen in de basisschoolleeftijd in hun ontwikkeling tot duurzaam veilige weggebruikers. Kinderen hebben het recht op een veilige, zo zelfstandig mogelijke deelname aan het verkeer.

Het lesprogramma School op Seef is een initiatief van Regionaal Projectgroep Verkeersveiligheid (RPV) waarbij overheid en belangengroepen samenwerken aan diverse activiteiten op het gebied van gedragsbeïnvloeding voor een betere verkeersveiligheid.

Wethouder Arjan Kraijo: “Kennis van verkeersregels en het toepassen daarvan kan bij kinderen niet jong genoeg worden gestimuleerd omdat dit zorgt voor meer veiligheid. De school heeft hier een enorme bijdrage aan geleverd.”

Foto: Gemeente Alblasserdam