ALBLASSERDAM – Harry (75) en Ria (72) van der Zijden uit de Bilderdijkstraat in Alblasserdam zijn woensdag 8 februari 2017 vijftig jaar getrouwd. Zelf hadden ze daar tot een paar maanden geleden zelf nog geen besef van, omdat het echtpaar al vanaf het begin 19 mei als trouwdatum aanhoudt. Op die dagen gaven de Damdorpers elkaar namelijk het jawoord bij het kerkelijk huwelijk. Omdat het burgerlijk huwelijk als officiële trouwdatum geldt, ging burgemeester Jaap Paans op 8 februari langs voor een felicitatiebezoek. Als cadeau overhandigde hij een fotoboek over de Drechtsteden.

Harry van der Zijden en Ria van der Zijden – Barnhoorn zijn geboren in Rotterdam. De twee leerden elkaar kennen op een katholieke dansinstuif in de stad aan de Maas. “En van het één kwam het ander,” lacht mevrouw Van der Zijden.

Kinderen
Na het trouwen kwamen de twee bij toeval in Alblasserdam wonen. In de jaren die volgden, werden drie dochters geboren. Inmiddels zijn er ook al acht kleinkinderen. “En ze zijn allemaal voor Feyenoord.”

Belastingconsulent
Harry startte zijn loopbaan als belastingconsulent en is dat nog steeds. “Eigenlijk wilde ik geschiedenisleraar worden, maar toen ik een advertentie van een accountantskantoor zag, heb ik daarop gereageerd. Na 12,5 jaar ben ik voor mezelf begonnen. Ik werkte honderd uur per week. Het ene huis in deze straat had ik als kantoor en in het andere huis woonden we. Mijn vrouw zorgde voor het huishouden en de opvoeding van de kinderen,” vertelt Van der Zijden. “En ze is ook nog vrijwilligster geweest voor vluchtelingenwerk,” vult één van de dochters aan.

Gemeenteraad
Verder is Harry van der Zijden in het Damdorp vooral bekend van zijn werk in de gemeenteraad van het dorp. Zestien jaar lang zat hij in de raad voor de partij Progressieve Samenwerking Alblasserdam (PSA), die in 1985 werd opgericht. En hoewel Van der Zijden geen raadslid meer is, volgt hij de ontwikkelen en vergaderingen van de gemeenteraad nog graag.

High tea
Woensdag werd het gouden jubileum gevierd met een door de kleinkinderen georganiseerde ‘high tea’ met zelfgemaakte hapje. In mei hoopt het echtpaar het jubileum nogmaals te vieren voor de hele familie met een brunch. Ria: “Dat wordt een soort reünie met zo’n zestig personen.”

Tekst en foto’s: Peter Stam.

Deel dit bericht via...