ALBLASSERDAM – Op de kruising Oude Torenweg / Vinkenpolderweg in Alblasserdam is dinsdag 7 februari 2017 een 46-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht gewond geraakt. De voetganger werd aangereden door een bedrijfswagen, die werd bestuurd door een 39-jarige Alblasserdammer. Het slachtoffer kwam op de motorkap en voorruit terecht en liep onder meer een flinke hoofdwond op. De Ambachter, die even buiten kennis was, is per ambulance naar het ziekenhuis in Dordrecht gebracht.

Hoe de aanrijding precies heeft plaatsgevonden, wordt door de politie onderzocht. Mogelijk stak de man ineens de weg over. Dashcambeelden uit de bedrijfswagen moeten daar uitsluitsel over geven.

Omdat het slachtoffer mogelijk besmet is met een virus, werd door de politie besloten om niet zelf het wegdek schoon te maken, maar de brandweer op te roepen om het bloed van de weg te spuiten. Nadat het wegdek gereinigd was, werd de weg weer vrijgegeven.

Mensen die hulp hebben geboden bij het ongeval en nog vragen hebben over het bovenstaande, kunnen contact opnemen met de redactie via het nummer 0640092253 of via info@alblasserdamsnieuws.nl