NIEUW-LEKKERLAND – Bouwmarkt Multimate aan de Planetenlaan in Nieuw-Lekkerland is vanaf deze week gesloten. Tot afgelopen zaterdag vond er opheffingsuitverkoop plaats. In de komende weken worden de overgebleven spullen geveild, waarna het pand zal worden opgeleverd aan J&V Techniek uit Nieuw-Lekkerland.

De duizend vierkante meter grote bouwmarkt van Gerrit Damsteegt zat vanaf 1988 gevestigd langs de Planetenlaan. Voor die tijd was de zaak zeven jaar lang gevestigd aan de Rom Krayenhoffstraat in het Lekdorp.

In de afgelopen jaren zocht de eigenaar, die dit jaar zeventig hoopt te worden en met pensioen gaat, naar een geschikte overnamekandidaat voor de bouwmarkt. “Door de crisis is dat helaas niet gelukt. Wel was er interesse vanuit J&V Techniek om het pand zelf over te nemen. Daar ben ik op ingegaan,” aldus Damsteegt in De Klaroen van deze week. Vanaf 1 mei moet het pand opgeleverd zijn.

Multimate was de enige bouwmarkt in Nieuw-Lekkerland.