REGIO – Bij de Milieudienst Rijnmond (DCMR) komen dinsdag 7 februari 2017 honderden klachten binnen over een vieze lucht in de regio. Ook vanuit Alblasserdam en omgeving wordt er geklaagd over stankoverlast. “Vanaf vannacht 04.00 uur krijgt de DCMR klachten binnen vanuit een gebied tussen Dordrecht en Oostvoorne. De omschrijving is divers maar het meest wordt een rooklucht genoemd. Een eenduidige bron is nog niet gevonden. Het aantal klachten is groot en blijft oplopen,” zo laat de DCMR weten.

Zowel in het gebied van de DCMR als in de regio van de omgevingsdienst Zuid Holland Zuid en Omgevingsdienst Midden West-Brabant komen stankklachten. Zowel de wachtdienst van ZHZ als het milieupiket van de DCMR heeft een waarneming gedaan. De omschrijvingen van de stank lopen uiteen van hondenvoer en kattenvoer tot verbrand rubber en rooklucht.

De bron wordt vooralsnog gezocht in Brabant en Noord Limburg. Ook Duitsland is in het zoekgebied opgenomen.

Omdat de meldkamer van de milieudienst overbelast dreigt te raken, wordt uitdrukkelijk verzocht om klachten alleen te melden via het online klachtenformulier.

Later meer.

 

Deel dit bericht via...