ALBLASSERDAM – Een 18-jarige pizzabezorger uit Papendrecht is maandagavond 6 februari 2017 aangereden door een automobiliste uit Sliedrecht. Het ongeval gebeurde op de kruising Kelvinring / Edisonweg in Alblasserdam. De 18-jarige reed op een scooter richting het Damdorp en werd op de kruising over het hoofd gezien door een vrouw uit Sliedrecht.

Door de aanrijding kwam de Papendrechter ten val. Hij raakte niet / nauwelijks gewond. De auto en scooter liepen wel schade op. De scooter is later op de avond opgehaald. De verzekeringen zullen de schades verder afhandelen.

De kruising Kelvinring / Edisonweg in Alblasserdam is berucht vanwege de vele aanrijdingen die in de afgelopen jaren plaatsvonden. Onlangs werd het (brom) fietspad aangepast: de wegmarkering werd vernieuwd en er werden twee middengeleiders geplaatst. Echter, ook na deze aanpassing hebben alweer diverse aanrijdingen plaatsgevonden.

De aanpassingen waren onderdeel van het Keurmerk Veilig Ondernemen op het Alblasserdamse bedrijventerrein. Mogelijk wordt het punt later, tijdens een eventuele herstructurering van het bedrijventerrein nog verder aangepast.