Pizzabezorger van scooter gereden op kruising Kelvinring / Edisonweg

ALBLASSERDAM – Een 18-jarige pizzabezorger uit Papendrecht is maandagavond 6 februari 2017 aangereden door een automobiliste uit Sliedrecht. Het ongeval gebeurde op de kruising Kelvinring / Edisonweg in Alblasserdam. De 18-jarige reed op een scooter richting het Damdorp en werd op de kruising over het hoofd gezien door een vrouw uit Sliedrecht.

Door de aanrijding kwam de Papendrechter ten val. Hij raakte niet / nauwelijks gewond. De auto en scooter liepen wel schade op. De scooter is later op de avond opgehaald. De verzekeringen zullen de schades verder afhandelen.

De kruising Kelvinring / Edisonweg in Alblasserdam is berucht vanwege de vele aanrijdingen die in de afgelopen jaren plaatsvonden. Onlangs werd het (brom) fietspad aangepast: de wegmarkering werd vernieuwd en er werden twee middengeleiders geplaatst. Echter, ook na deze aanpassing hebben alweer diverse aanrijdingen plaatsgevonden.

De aanpassingen waren onderdeel van het Keurmerk Veilig Ondernemen op het Alblasserdamse bedrijventerrein. Mogelijk wordt het punt later, tijdens een eventuele herstructurering van het bedrijventerrein nog verder aangepast.

8 reacties

  1. Kruispunt voldoet gewoon aan de geldende normen. Automobilisten kijken gewoon niet meer uit hun doppen!

  2. Een kruispunt hoor je “met gepaste snelheid” te naderen, zodat je kunt reageren op de situatie. Zowel brommers als auto’s rijden daar gewoon te hard. Ik rij er zelf ook regelmatig met de scooter en ga er nooit van uit dat ik voorrang krijg. Dat kan net even schelen.

  3. En was de pizza nog lekker

    @Anno….Ja, zachter rijden…door wie? Door de scooters / fietsers?
    Fietsers maken soms de meest idiote manoeuvres, kijken niet links of rechts, velen hebben geen licht voor of achter…en denken.. ACH, die achter mij, die let wel op! Wanneer leren SOMMIGE fietsers nou eens hun eigen verantwoordelijkheid te nemen. Altijd makkelijk om de schuld op de achterliggende automobilist te gooien! Ja zeg, zoveel fietsers hebben amper verlichting op de fiets en gaan nog eens in het donker gekleed..wat wil je dan?! Als je dan aangereden wordt, is het volgens mij echt ‘eigen schuld dikke bult’..!!! En als je altijd met de fiets gaat….de meeste winkels verkopen ook ‘noodverlichting’, dus er is geen excuus. Zorg dan dat je altijd ‘noodverlichting’ op zak hebt!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *