ALBLASSERDAM – Voedselbank Alblasserdam heeft de zogenoemde ‘groenstatus’ behaald. Om dit te vieren overhandigde Jaap Sala, bestuurslid van de Vereniging Voedselbanken Nederland en verantwoordelijk voor de voedselveiligheid een certificaat aan Carmen Valk-Struik, voorzitter van de Alblasserdamse Voedselbank. De uitreiking vond plaats bij de voedselbank aan de Nicolaas Beetsstaat 5 (oude brandweerkazerne) in het Damdorp.

Voorafgaand aan de uitreiking sprak wethouder Peter Verheij van de gemeente Alblasserdam de aanwezigen toe. Hij startte met de vraag: “Bent u wel eens iemand tegengekomen die arm is geworden van weggeven?” Vervolgens complimenteerde Verheij de vrijwilligers voor hun werk bij de voedselbank: “De ideale situatie is een situatie die we misschien nooit bereiken en dat is dat het niet meer nodig is. Maar nu het wel nodig is, is het belangrijk dat er vrijwilligers èn sponsors voor dit dankbare werk zijn.”

Dank
Na de uitreiking van het certificaat bedankte voedselbankvoorzitter Carmen Valk alle particulieren, bedrijven, instellingen en organisaties voor hun steun door middel van geld en/of goederen. “U stelt ons in staat om hen te helpen die ervan afhankelijk zijn, bedankt!”

Groenstatus
Van alle bij de ‘Voedselbanken Nederland’ aangesloten lokale Voedselbanken wordt verlangd dat men voldoet aan de eisen van de zogenoemde ‘groenstatus’. Deze ‘groenstatus’ houdt in dat de Voedselbank voldoet aan de gestelde eisen ten aanzien van de accommodatie en de voedselveiligheid. Over de behaalde groenstatus meldde de Alblasserdamse voedselbank eerder: “We kunnen met trots zeggen dat we voedselveilig werken vanaf het moment van ontvangst tot aan de uitgifte aan de cliënt. We voldoen aan de eisen die gesteld worden door de Nederlandse Voedsel- en warenautoriteit gebaseerd op de CBL-Hygiënecode en het Informatieblad 76 / december 2015 bestemd voor charitatieve instellingen en vrijwilligersorganisaties.”

Na het officiële deel was er voor de bezoekers een hapje en een drankje.

PS. Door een technische fout was de update van dit bericht voor veel mensen niet zichtbaar op de site. Het is mogelijk dat u dit bericht dus voor de tweede keer ziet staan.

Carmen Valk-Struik, voorzitter van de Alblasserdamse Voedselbank met het zojuist ontvangen certificaat.