ALBLASSERDAM – Feest bij FNsteel in Alblasserdam. Deze week wordt gevierd dat Rika Koops exact vijftig jaar bij het bedrijf in dienst is. Vanwege dit bijzondere jubileum ging wethouder Peter Verheij van de gemeente Alblasserdam bij Koops langs om haar persoonlijk te feliciteren met de gouden mijlpaal.

Rika begon op 1 februari 1967 als ‘kantoorbediende afdeling bedrijfsbureau’ voor de Nederlandsche Kabelfabrieken (NKF). Tijdens het ‘koffie-met-gebak-moment’ geeft Rika aan dat ze daar erg blij mee was. Een functie als ‘ponstypiste’, waar ze eigenlijk voor aangenomen was, leek haar helemaal niets. “Tussen al die vrouwen.”

In die tijd werd er tijdens een sollicitatie gevraagd naar de functie van haar vader. Die werkte op dat moment bij de NKF als ‘messenmonteur’. Ook Rika’s jongere broer sloot later aan in deze traditie van de familie en ging als ‘planner walserij’ aan de slag bij de NKF.

Rika blijft nog tot na de zomer werken bij FNsteel. Vanaf dan zal zij mogen gaan genieten van een welverdiend pensioen.