ALBLASSERDAM – In de afgelopen week waren op deze site al tientallen ingezonden winter, ijs -en schaatsfoto’s te zien. Ook in de afgelopen dagen werden weer foto’s ingezonden. Om nog even te kunnen nagenieten van de ijspret en het winterse weer in de Alblasserwaard, is besloten om ook ‘deel 3’ van de fotoserie te publiceren. De foto’s zijn hieronder te bekijken. Verder was het afgelopen donderdag, 26 januari 2017, een historische dag bij de Alblasserdamse IJsclub AYC. Met het tekenen van het koopcontract, door voorzitter Jan Baan en secretaris Jan de Ruiter bij het notariskantoor, is de AYC eigenaar geworden van de grond onder het clubgebouw en de volkstuintjes aan het Kortland in Alblasserdam.

Ook werd er op deze historische dag geschaatst. 1200 mensen wisten in de avonduren de weg te vinden naar de IJsclub om hun schaatsen onder te binden en baantjes te rijden.

Foto’s: Bart van Willigen, Jean Arntz, Yvonne de Jong-Muller, Familie Nugteren, Jeannette Boom en Willem van de Graaf.

Deze schaatser waagde het er dinsdag op, op de boezem bij de molens van Kinderdijk. “Tot mijn grote verbazing hoorde ik vandaag aan het begin van de middag het ijs weer zingen en ja hoor er waren weer mensen op de lage boezem van de Overwaard aan het schaatsen, in de mist ! Het water staat al sinds gisteren op het ijs, er zijn grote scheuren in het ijs, vannacht heeft het niet echt gevroren en de dooi is ingezet. Zijn deze mensen soms levensmoe?,” zo vraagt de inzendster van de foto zich af.