ALBLASSERDAM – Een verwarde man heeft zondag 29 januari 2017 met messen gedreigd in MFC Maasplein / De Wielen aan de Maasstraat / Rijnstraat in Alblasserdam. Daarnaast pleegde de man vernielingen. De 48-jarige Alblasserdammer sloeg, schopte en trok tal van spullen kapot. Ook één van de brandmelders in het pand moest er aan geloven. Hierdoor ging in het complex het automatische brandalarm af en werd de brandweer opgeroepen.

Diverse politie-eenheden kwamen met spoed ter plaatse. In de even verderop gelegen Eksterstraat werd de 48-jarige door agenten aangetroffen. De Damdorper is vervolgens ter beoordeling meegenomen naar het politiebureau. Daarvandaan is de man overgebracht naar een ‘sociale bewaring’.

Psychose
De politie trof een een broodmes en (puntig) keukenmes aan en nam deze messen in beslag. Vermoedelijk verkeerde de man, die op bezoek was bij Yulius (GGZ-instelling) in het Maasplein, in een psychose. Er is geen aangifte tegen hem gedaan.