ALBLASSERDAM  – De Eerste Alblasserdamse Hengel Vereniging (EAHV) De Ruisvoorn uit Alblasserdam bestaat deze maand 95 jaar. De hengelvereniging werd op 14 januari 1922 opgericht en telt momenteel zo’n dertig leden. Afgelopen zaterdag vierde de EAHV, die werd opgericht door een paar enthousiaste hengelaars uit Alblasserdam, het jubileum.

Afgelopen week werd er voor de leden en hun partner een feestavond georganiseerd. Iedereen werd voorzien van een uitgebreid warm en koud buffet. Verder was er (dans)muziek.

Tijdens de feestavond werden leden in het zonnetje gezet, omdat zij al veertig jaar of langer lid zijn van de vereniging. Bertus Risseeuw (86 jaar), zoon van één van de oprichters werd als eerste naar voren geroepen deze avond en kreeg uit handen van het bestuur een mooi aandenken overhandigd. De 2e jubilaris was Jan Velthuis (78 jaar) en de 3e jubilaris was Arie de Haan (70 jaar). Ook zij kregen een mooi aandenken uitgereikt.

“Een geslaagde avond, en over 5 jaar hopen we het 100 jarig jubileum te mogen vieren,” zo laat de vereniging weten.

EAHV
EAHV is een hengelvereniging die wedstrijden organiseert voor hun leden op de donderdagavond, beginnend in april en eindigt eind augustus. Daarnaast wordt er ieder jaar het kasconcours gehouden, op een locatie die op de ledenvergadering wordt bepaald en waar eenieder altijd prijs heeft, ook als diegene niets heeft gevangen of op één of andere manier niet kon meevissen.

 

De 3 jubilarissen, samen met het bestuur, van links naar rechts zien we:
Carlo Schuimmel (secretaris), Arie verhoef (lid), Jan Velthuis, Henk Velthuis (voorzitter), Bertus Risseeuw, Are de Haan, Frans Velthuis (penningmeester), Hans Meijer (algemeen bestuurslid) en Steven Advokaat (wedstrijd secretaris).

Voorzitter Henk Velthuis samen met jubilaris Bertus Risseeuw.