ALBLASSERDAM – Groep 7a en 8a van basisschool ’t Nokkenwiel uit Alblasserdam hadden deze week een klassenuitje naar Den Haag. Het ochtendprogramma bestond uit een bezoek aan Madurodam waar de kinderen spelenderwijs les kregen over politieke partijen en hoe een democratie werkt. Er werd een educatief rollenspel gespeeld waarbij leerlingen de volksvertegenwoordiging van de fictieve stad Democracity zijn. De leerlingen beslissen op democratische wijze wat er in de stad gebouwd gaat worden.

In de middag stond een bezoek aan de Tweede Kamer gepland. Hierbij kregen de leerlingen een rondleiding op het Binnenhof en in de Tweede Kamer. Daarnaast kregen de leerlingen een onverwachte presentatie van Tweede Kamerlid Sjoerd Potters (VVD) en zijn medewerker Umut Cosar. Laatstgenoemde is een oud-leerling van ’t Nokkenwiel en maakte de presentatie mogelijk. “Hartstikke leuk om te doen!”, aldus Umut.