ALBLASSERDAM / OUD-ALBLAS – De ijsbaan aan het Kortland in Alblasserdam gaat donderdag 26 januari 2017, enigszins tegen de verwachting in, toch nog open. Het heeft in de afgelopen nacht voldoende gevroren om weer te kunnen schaatsen. De baan is inmiddels geopend en is in de middag open tot 17.00 uur. Ook ‘s avonds kan er weer, vanaf 19.00 uur, geschaatst worden. Entree voor leden is gratis en voor volwassen niet-leden is dat 2 euro.

“Er ligt prachtig ijs. Het lijkt wel een glasplaat. Waarschijnlijk is dit wel de finaledag, want morgen gaat het volgens de weersverwachtingen ‘warm’ water regenen en is het over,” aldus Hillebrand Beärda van de Alblasserdamse IJsclub.

Priksleeën
Donderdagavond worden op de ijsbaan aan de Noordzijde in Oud-Alblas wedstrijden priksleeën gehouden. De baan is vanaf 18.30 uur geopend. “Neem voor de zekerheid wel een droog pak mee, voor het geval dat er erg hard geprikt gaan worden,” adviseert de ijsclub.

Nieuw-Lekkerland
De ijsbaan van Nieuw-Lekkerland is nog niet open geweest en gaat ook vandaag, voor zover nu bekend, niet open. De ijsdikte op die baan kwam in de afgelopen dagen niet verder dan 4,5 centimeter. De meeste ijsclubs houden als minimale dikte 6 à 7 centimeter ijs aan.

Foto: Ron Kramer.