ALBLASSERDAM – In Alblasserdam komt vanaf half maart 2017 een ijssalon met Italiaans schepijs. De winkel wordt gevestigd in een pand langs de Plantageweg en gaat Deliziosa! heten. Behalve ijs, zullen er ook bonbons verkocht worden. Het is de bedoeling dat de zaak het hele jaar door open is en dat er in de zomermaanden ook in de avonduren ijs wordt verkocht.

“We gaan uiterlijk half maart open,” zo laat de Ridderkerkse eigenaar desgevraagd weten. Het ijs dat verkocht gaat worden, wordt ter plekke gemaakt. De eigenaar legt uit: “Het ijs maken we dagelijks zelf in diverse smaken. Ook in de winter blijven we open. Dan zal er minder ijs worden verkocht, maar we hopen met de verkoop van chocola de winter door te komen. We hebben hele goede, fair trade, biologische bonbons in aparte vormen en smaken, maar ook gewoon ouderwetse, maar ‘top of the bill’ bonbons.”

In het pand waar Deliziosa! (Italiaans voor ‘heerlijk’) komt, was vroeger onder meer opticien Riens Gort gevestigd. Binnenkort worden in de directe omgeving van de zaak, een supermarkt, een aantal andere winkels en woningen gebouwd.

Zodra de definitieve openingsdatum van de nieuwe ijssalon bekend is, zal dat op deze site gemeld worden.

Foto’s: Erik de Bruin en Peter Stam.