ALBLASSERDAM – De verhuur van rommelmarktplaatsen in de Drentse Buurt in Alblasserdam tijdens Koningsdag, op donderdag 27 april 2017, is gestart. Het is vanaf heden mogelijk om een plaatsje te reserveren. De kosten voor een plaats zijn vijf euro. Opgeven hiervoor kan bij Gaby Bijl ’s avonds ná 19:00 uur op 06-19 886 567 of via info@drentsebuurt.nl.

“Een partytent (plaatsen zijn ca. 3 x 3 mtr.), een tafel, een eigen kraam, het mag allemaal. We maken er ook dit jaar weer een groot feest van, er zal een verloting zijn, een springkussen, uiteraard de rommelmarkt, een cateringtent en misschien ook wel demonstraties van andere verenigingen,” vertelt Gaby namens de Vereniging Drentse Buurt. “De festiviteiten beginnen om 10:00 uur en om 19:00 uur gaan we alles weer in ‘oude’ staat brengen.

De Drentse Buurt
De Drentse Buurt in Alblasserdam ontstond na de Tweede Wereldoorlog toen tientallen Drentenaren naar het Damdorp kwamen om daar te werken bij onder meer de Kabelfabriek (Nedstaal) of bij één van de scheepswerven. De Drentenaren kwamen bij elkaar in een wijk wonen. In het totaal bestond de wijk uit 174 eensgezinswoningen. De technische problemen bij deze woningen waren echter zo groot, dat men in overleg met de bewoners besloot om de woningen te slopen en nieuwe eengezinswoningen en appartementen terug te bouwen. Dit resulteerde in een centraal groen midden gebied ‘De Drentse Hof’. Aan de Plantageweg zijn de appartementen gesitueerd. Langs de overige randen zijn eengezinswoningen gebouwd.

Foto: Joop Aret.