ALBLASSERDAM –  Op woensdag 22 februari 2017 zal voor de derde keer de zwemkampioenschappen voor alle basisschoolleerlingen uit Alblasserdam worden georganiseerd. Het kampioenschap vindt plaats in zwembad Blokweer van 16:00 uur tot 18:00 uur.

Zwemvereniging ZPC Wiekslag heeft alle leerlingen van de basisscholen uitgenodigd voor deelname. Wie in Alblasserdam woont, maar op een school zit buiten Alblasserdam, mag ook meedoen. De zwemkampioenschappen voor basisschoolleerlingen worden georganiseerd voor bassischoolleerlingen die minimaal in het bezit zijn van zwemdiploma A+B.

Programma
Het programma bestaat uit een aantal individuele nummers en een aantal teamestafettes.
Het volgende programma wordt gezwommen:

– 50 meter vrije slag door leerlingen geboren in 2003 t/m 2007
– 25 meter vrije slag door leerlingen geboren in 2008 t/m 2012
– 50 meter rugslag door leerlingen geboren in 2003 t/m 2007
– 25 meter rugslag door leerlingen geboren in 2008 t/m 2012
– 25 meter vrije slag estafette (mix van alle deelnemende kinderen)

Wereldkampioen

Jesse Puts, wereldkampioen op de 50m. vrije slag, zal aanwezig zijn tijdens de zwemkampioenschappen. Jesse werd 10 december 2016 wereldkampioen tijdens de WK korte baan in Canada. Verder heeft Puts het Nederlands Record met 21,05 seconde op zijn naam staan.

Hard zwemmen
In het voorprogramma van de zwemkampioenschappen zal Jesse aan de basisschoolscholieren van Alblasserdam laten zien hoe hard hij kan zwemmen. Het is mogelijk om een handtekening van hem te ontvangen en met hem op de foto te gaan.

Clinic
Voorafgaand aan de zwemkampioenschappen zal op zaterdag 11 februari een zwemclinic en op 18 februari een waterpolo clinic worden gegeven in zwembad Blokweer. Alle kinderen die zijn ingeschreven voor het kampioenschap zijn van harte welkom bij deze zwemclinics. Tijdens de zwemclinic wordt getraind op de start, wissel en de zwemtechniek. De trainingen staan onder leiding van ervaren trainers van ZPC Wiekslag.

Gratis
Tijdens de zwemkampioenschappen op 22 februari zijn per school minimaal 2 begeleiders van Wiekslag aanwezig. Deelname is gratis en iedere deelnemer ontvangt een leuke herinnering. De gehele organisatie van de zwemkampioenschappen voor basisschoolleerlingen in Alblasserdam is in handen van de zwemvereniging ZPC Wiekslag.

Aanmelden
Aanmelden kan via de website van ZPC Wiekslag tot uiterlijk 31 januari 2017. Na inschrijving wordt een automatische inschrijfbevestiging verstuurd. (check hiervoor ook de map ‘ongewenst e-mail’ (spam).) Meer informatie is verkrijgbaar via het e-mailadres zwemkampioenschappen.scholen@gmail.com