Advertorial
ALBLASSERDAM – Uit vier genomineerden is Rico van Leeuwen medewerker van het jaar 2016 geworden bij McDonald’s Alblasserdam. Zijn getoonde inzet en manier van communiceren maakten dat Rico deze felbegeerde titel mocht ontvangen.  ‘Dit had ik echt niet verwacht’, vertelt een blij verraste Rico. ‘De lat ligt hoog, want er zijn veel goede medewerkers bij McDonald’s Alblasserdam.’

Dat bevestigt ook franchisenemer Dick Bovekerk:’ Het managementteam heeft uit zo’n 100 medewerkers vier mensen genomineerd die in het afgelopen jaar opvielen door hun prestaties en getoonde inzet. Hierbij wordt geen onderscheid gemaakt tussen fulltime of parttime. Genomineerd zijn is echt al een zeer mooie prestatie.’

Rico van Leeuwen
Rico van Leeuwen is 18 jaar en sinds de zomer van 2015 als crewlid in dienst. Naast zijn baan bij McDonald’s volgt hij de studie Manager Transport & Logistiek. ‘Na mijn studie zoek ik een kantoorbaan in de transportsector en hoop ik succesvol in het bedrijfsleven te worden.’ Maar tot die tijd blijft Rico graag bij McDonald’s werken. ‘Het is erg gezellig en je leert hier heel veel. Begin dit jaar ben ik het crewtrainerstraject ingegaan. Dat betekent dat ik nieuwe crewleden mag inwerken. Dat vind ik erg leuk en doe ik heel graag.’

Kalm en beleefd
Via Monkey Survey hebben alle medewerkers hun stem kunnen uitbrengen op één van de genomineerden. Uiteindelijk heeft 90% van de medewerkers een stem uitgebracht en ontving Rico van Leeuwen de meeste stemmen. ‘Terecht’, vindt ook Dick Bovekerk. ‘Rico is een jongen die voor het management een duidelijke meerwaarde heeft als hij aan het werk is. Hij helpt zijn collega’s waar nodig, hanteert altijd de standaards waarmee wij binnen McDonald’s werken en signaleert en meldt het als iets niet goed dreigt te gaan. Daarnaast valt Rico op in zijn manier van communiceren. Hij blijft altijd kalm en beleefd, naar gasten, collega’s en management. Kortom, we zijn heel blij met hem!’ Naast de titel mag Rico ook een mooi cadeau uitzoeken.

Foto’s: Cees van der Wal.