ALBLASSERDAM – De vrijwilligers Milie en Cor Vrolijk uit Alblasserdam zijn afgelopen week in het zonnetje gezet door locoburgemeester Peter Verheij. Dit gebeurde in buurtkamer ‘Het Hoochhuis’ aan de Pieter de Hoochplaats in het Damdorp. De aanleiding hiervoor is, dat Milie en Cor al jaren de ‘steunpilaren’ en ‘kartrekkers’ zijn van de buurtkamer. Peter Verheij vertelt: “Ze organiseren veel activiteiten, nemen veel initiatief en bedenken steeds weer leuke dingen voor de bewoners van de Pieter de Hoochflats.”

Bloemen
Zelf zetten ze zich niet zo op de voorgrond en dus wilde Joop vogel (bestuurslid van Het Hoochhuis) echt iets bijzonders organiseren. Meneer Vogel stuurde daarom een verzoek naar de gemeente om het tweetal in het zonnetje te zetten vanwege alle inzet van Milie en Cor. Daar werd gehoor aan gegeven. “Dat doen we met alle mensen om ons heen,” benadrukte het tweetal onmiddellijk, nadat ze een bos bloemen ontvingen uit handen van locoburgemeester / wethouder Peter Verheij. “Wij waarderen de inzet van vrijwilligers bij dit buurtinitiatief zeer,” aldus Verheij.

Het Hoochhuis
Wekelijks komen er tientallen mensen naar gezelschapskamer Het Hoochhuis op de achtste verdieping. De kamer bestaat sinds 2009 en werd beschikbaar gesteld door Woningcorporatie Woonkracht10. Mensen kunnen er dagelijks terecht om spelletjes te doen, een praatje te maken of een kop koffie te drinken. De buurtkamer won in 2011 een landelijke prijs met de leefbaarheidswedstrijd ‘Kern met Pit’ en kreeg in 2012 burgemeester Bert Blase op bezoek. In 2014 werd het vijfjarig jubileum gevierd en in 2016 kwam burgemeester Jaap Paans op bezoek.