ALBLASSERDAM – Een jonge vrouw is zaterdag 14 januari 2017 met haar auto tegen een huis langs de Oost-Kinderdijk in Alblasserdam gebotst. De automobiliste gleed weg in de bocht, draaide en botste uiteindelijk tegen de gevel van de woning. Zowel aan de auto als aan de gevel ontstond schade. Voor de automobiliste kwamen politie en ambulance met spoed ter plaatse. Een rit naar het ziekenhuis bleek echter niet nodig te zijn. Een bergingsbedrijf heeft de fors beschadigde auto meegenomen.

In de afgelopen jaren gingen op hetzelfde punt meer voertuigen uit de bocht. In 2009 botste een vrachtwagen met bagger tegen dezelfde woning. De woning van mevrouw Van der Koogh – Duurentijdt raakte toen zwaarbeschadigd. De (inmiddels) tachtiger bleef ongedeerd. Van der Koogh merkte toen al op, dat het geen uitzondering is dat er ongevallen voor haar woning gebeuren. “Ik weet gewoon dat ze af en toe m’n huis binnenrijden. De ene keer is het wat erger dan de ander. Ik wacht alles dus maar rustig af,” vertelde de Alblasserdamse toen.