ALBLASSERDAM – Voor de veertiende keer wordt op woensdagmorgen 25 januari 2017 de jaarlijkse Interkerkelijke Vrouwenochtend gehouden in Alblasserdam. Een bijzondere vrouwenochtend, die al jaren met plezier georganiseerd wordt door enthousiaste vrouwen uit vele Alblasserdamse kerken. Ieder jaar neemt een kerk het voortouw en samen met de andere kerken wordt een aansprekend programma bedacht. Dit jaar staat de organisatie onder leiding van de Hervormde Gemeente Wijk 1 (Grote Kerk).

Onder het genot van een kopje koffie/thee en wat lekkers erbij kunnen de bezoekers weer winkelen bij de diverse goededoelenkraampjes. Er zal een collecte worden gehouden voor 2 projecten van “De Hoop”, speciaal gericht op vrouwen en voor de onkosten van de ochtend.

Samaritaanse vrouw
Dit jaar is de gastspreekster Elma van Willigen.  Zij zal spreken over het thema ‘puur’. Uitgangspunt is de Samaritaanse vrouw bij de put, die Jezus ontmoet. Elma is getrouwd en moeder van 4 dochters. In het dagelijks leven is ze betrokken bij De Hoop/Leerwerkbedrijf Ambachtse bedrijven in Hendrik-Ido-Ambacht. Daar worden mensen opgevangen die veelal door psychische problemen, moeite hebben met werk of dagritme. In 2011 richtte Elma, samen met haar man, een christelijke zomercamping “OASE CAMP” in Zweden op.

Programma
Vanaf 08.45 uur staan de deuren open van de Grote Kerk aan het Cortgene. Het programma begint om 09.15 uur en duurt tot 11.30 uur. Er is kinderopvang voor kinderen tot de leeftijd van zes jaar. De opvang zal er zijn voor kinderen van 0-3 jaar en voor kinderen van 4-6 jaar. Voor meer informatie of verzoek om vervoer kunt u bellen met Andrea Goedhart 078-6931255 of Joyce Verloop 078-6453908.