ALBLASSERDAM – Op zaterdag 7 januari 2017 organiseerde Chr. Muziekvereniging Soli Deo Gloria Alblasserdam in samenwerking met Landvast het Nieuwjaarsconcert in Weense sferen. Een uurtje dansmuziek van de Middeleeuwen tot aan de moderne tijd.

Druk bezocht
In een goed gevulde zaal van Landvast wist dirigent Jurgen Nab het orkest te inspireren om het beste uit zichzelf te halen en het publiek optimaal te laten genieten van de Weense  muziek en soms opzwepende ritmes van de Slavische en Hongaarse dans die door de fanfare werden uitgevoerd.

Ook de leerlingen van opleidingsorkest Solide speelden tijdens de uitvoering van ‘Danserye’ hun partijtje mee in het “grote” orkest. Nadat de ‘Radetzky mars’ geklonken had werd het concert door de fanfare afgesloten.

Winterse lekkernijen
Het aanwezige publiek kon genieten van een door de vereniging aangeboden warme chocolademelk. Landvast verzorgde met dank aan een gulle gever uit de zaal ook nog voor erwtensoep en een broodje Unox waardoor het ook na afloop van het concert nog lang gezellig bleef in Landvast.

Alblasserdamse traditie
Het nieuwjaarsconcert in Weense sferen is een echte Alblasserdamse traditie geworden. De datum voor volgend jaar staat ook al vast, namelijk op zaterdag 6 januari in Landvast.

Tekst en foto’s: Soli Deo Gloria.