ALBLASSERDAM – Kinderboerderij De Plantage in Alblasserdam is vanaf vrijdag 6 januari 2017 weer geopend voor publiek. De kinderboerderij was vanaf 16 november 2016 gesloten in verband met verscherpte richtlijnen vanuit het Rijk om uitbreiding van het vogelgriepvirus H5N8 te voorkomen. “We hebben onze kippen verhuisd naar de andere stal, zodat bezoekers op wettelijke afstand gehouden kunnen worden. Verder is de weide vanaf de duiventil afgesloten voor bezoekers en is de eendenkooi ingepakt met zeil. Daarmee voldoen we aan de eisen van het ministerie en kunnen dus weer open,” zo laat de kinderboerderij weten.

Zolang er binnen een straal van tien kilometer geen vogelgriep uitbreekt, kan de kinderboerderij open blijven en zijn de normale openingstijden van kracht.

De kinderboerderij wordt uitsluitend gerund door vrijwilligers; mensen die zich belangeloos inzetten om de kinderboerderij open te houden. Daardoor is de entree gratis.