ALBLASSERDAM – Het was afgelopen week dubbel feest bij McDonald’s in Alblasserdam. Restaurantmanager Paul van Dijk vierde zijn 20-jarig jubileum bij McDonald’s Alblasserdam en Dick Bovekerk mocht de mijlpaal van 20 jaar franchisenemer bereiken. De beide jubilea werden in klein gezelschap gevierd.

Gerust op vakantie
Paul van Dijk startte zijn carrière bij McDonald’s al een anderhalf jaar eerder. Sinds 31 december 1996 is hij in dienst van McDonald’s Alblasserdam. Begonnen als zogenaamd Crewlid en vervolgens alle stappen en opleidingen doorlopen om vijf jaar later restaurantmanager achter zijn naam te kunnen schrijven. Franchisenemer Dick Bovekerk waardeert zijn rechterhand bijzonder: “Paul is iemand die enorm veel inzet toont, loyaal en uiterst betrouwbaar is. Hij runt het restaurant als ware het van hemzelf. Het gebeurt nogal eens dat ik hem naar huis stuur, omdat hij al veel te lang aan het werk is. Een restaurantmanager als Paul is niet alleen waardevol voor het restaurant, maar verrijkt vervolgens ook mijn persoonlijke leven. Ik kan met een gerust hart op vakantie gaan omdat ik weet dat het restaurant dan net zo goed doorloopt als wanneer ik rondloop. Dat geeft rust. Daarnaast heb ik hierdoor ook tijd om mij bezig te houden met nevenfuncties. Zo ben ik jaren bestuurslid geweest van het Ronald McDonald Huis Rotterdam en kan ik nu bestuurslid zijn van OV de Noord, voorzitter van de KVO-B werkgroep – een keurmerk voor veilig ondernemen op bedrijventerreinen – en bestuurslid van het Ondernemersfonds Alblasserdam. Zonder een manager waarop je kunt bouwen en vertrouwen is dat niet mogelijk.”

Doel
Paul van Dijk heeft zijn carrière bij McDonald’s als positief ervaren. “Werken bij McDonald’s vind je leuk of je vindt het helemaal niets. Iets daartussen bestaat niet. Vooral het feit dat er binnen het restaurant uitdagingen en doorgroeimogelijkheden zijn, heeft mij zolang hier gehouden. Mijn doel was om uiteindelijk restaurantmanager te worden en dat is ook gelukt.”

20 jaar franchisenemer
Eigenaar Dick Bovekerk vierde dat hij twintig jaar eerder het franchisecontract voor McDonald’s Alblasserdam tekende. De franchisenemer heeft inmiddels een nieuw contract van opnieuw twintig jaar ondertekend. “Ik hoop in goede gezondheid te blijven om zo ook de komende twintig jaar vol te houden. En wie weet, als de mogelijkheid voorbijkomt lijkt het me een uitdaging een tweede franchise over te nemen.”

Foto’s: Cees van der Wal.