ALBLASSERDAM – Het zogenoemde ‘Captains Dinner’ dat elk jaar in november werd gehouden in Alblasserdam, wordt verplaatst naar de week van NLdoet. Het Captains Dinner, met onder meer een lopend buffet, is het jaarlijkse waarderingsmoment van de gemeente Alblasserdam voor mensen die zich inzetten als vrijwilliger in het Damdorp. Samen met de Stichting Welzijn Alblasserdam is gekeken naar een nieuwe setting. “Naar aanleiding van de evaluatie van vorig jaar, leek het ons een leuk idee om waarderingsmoment te verplaatsen naar de week van NLdoet in maart 2017,” vertelt wethouder Dorien Zandvliet.

Behalve het Captains Dinner op 10 maart, worden er in de week van NLdoet, een landelijk evenement dat vrijwilligers in de spotlights zet en mensen stimuleert de handen uit de mouwen te steken, ook workshops georganiseerd. “De workshops zijn bedoeld om vrijwilligers energie te geven, zodat ze weer een jaar verder kunnen.”

Vrijwilligers
Verder wordt geprobeerd om ook vrijwilligers te bereiken, die normaal niet aanwezig zijn bij het diner. Zandvliet: “Denk dan bijvoorbeeld aan ouders die acht jaar lang iets op de basisschool doen. Het wordt altijd maar gewoon gevonden dat er zoveel mensen vrijwilligerswerk doen, maar het is nogal wat. Al deze vrijwilligers houden met elkaar de samenleving draaiende.”

Later meer
Aan de definitieve invulling van het programma wordt nog gewerkt. De details volgen halverwege februari. Tijdens het Captains Dinner is er plaats voor ongeveer 200 vrijwilligers. Zij zullen die avond bediend worden door onder meer het college van burgemeester en wethouders en door de gemeenteraad van Alblasserdam.

Klus aanmelden
NLdoet-klussen bij bijvoorbeeld verengingen (denk aan verven, schoonmaken etc.) kunnen vanaf vandaag aangemeld worden via info@stichtingwelzijnalblasserdam.nl

Op de foto staan links wethouder Dorien Zandvliet en rechts Marjan Middelburg, voorzitter van de Stichting Welzijn Alblasserdam.