ALBLASSERDAM – Op zaterdag 7 januari 2017 organiseert Chr. Muziekvereniging Soli Deo Gloria Alblasserdam, in samenwerking met Landvast  het traditionele Alblasserdamse nieuwjaarsconcert.  Vanaf 15.30uur is iedereen van harte uitgenodigd om elkaar onder het genot van een door de vereniging aangeboden “warme chocolademelk” elkaar in een ongedwongen en gezellige sfeer te ontmoeten.

Vanaf 16.00uur vullen de klanken van het fanfare orkest van Soli Deo Gloria o.l.v. dirigent Jurgen Nab de grote zaal van Landvast. Er wordt een overbekend programma gebracht zoals men dat ook wel kent van het  nieuwjaarsconcert  van de Wiener Philharmoniker op nieuwjaardag.

Dansen
Dit jaar is het thema “dans”. Naast de bekende Hongaarse dansen van Joh. Brahms staan ook de Slavische dansen van Dvorak op het programma. Als uitstapje binnen het thema zet de fanfare “A Tribute to Astor Piazolla op de lessenaar. Ook zal er medewerking zijn van de leerlingen van opleidingsorkest Solide, zij treden deze middag samen met het fanfareorkest op.

Gezellige middag voor alle leeftijden
Het concert duurt een uurtje en is daarmee ook uitermate geschikt om kinderen kennis te laten maken met deze muziek. Voorafgaan en na afloop van het concert verkoop Landvast een erwtensoep en broodje unox. Een complete middag uit.