ALBLASSERDAM – De brandweer en de politie hebben op zaterdag 31 december 2016 en zondag 1 januari 2017 acht branden geblust in Alblasserdam. Bij meerdere meldingen werd er met spoed gereden. Bij de Blokweersingel ontstond drie keer brand. De eerste keer ontstond er brand in een ondergrondse container. De tweede keer stonden er onder meer een stoel en een schutting in brand in één van de achtertuinen. En de derde keer bleek er een schuur in brand te staan.

Branden
Verder werden er banden in brand gestoken bij de voetbalkooi aan de Rijnstraat. Even verderop in de Rijnstraat werden, later op de avond, twee containers bij ouderencomplex De Wielen in brand gestoken. Deze brand kon grotendeels door omstanders worden geblust. Daarmee werd overslag naar het gebouw voorkomen. Tot slot werden er brandende containers geblust langs de Sportlaan, het Veenmos, de Plantageweg en de Kievitstraat.

Vechtpartij en vernielingen
Grote incidenten bleven uit. Wel ontstonden er bij The Abbey op de Dam vechtpartijen. Voor zover bekend zijn daar geen aanhoudingen verricht. Wel werd het feest vroegtijdig gestopt.Verder werden er in Alblasserdam prullenbakken, verkeersborden en een bushokje vernield met vuurwerk.  Tot slot werd langs de Waalsingel in Alblasserdam een autospiegel vernield. Tips van eventuele getuigen over deze en anderen vernielingen, zijn welkom bij de politie via het nummer 0900-8844.

Redelijk rustig
Burgemeester Jaap Paans spreekt van een ‘redelijk rustige jaarwisseling’.  “Voorafgegaan door vurig begin en snel geblust opstootje tot besluit.”

Regio
In de rest van de regio bleef het redelijk rustig. In Nieuw-Lekkerland ontstonden er diverse containerbranden in onder meer de Roerdomp, de Planetenlaan (2x), de Wipmolen en de Middelweg. Bij één van deze branden sloeg het vuur over naar een fietsenstalling.
Verder rukten de hulpdiensten rond 23.00 uur uit naar de Watersnip in Nieuw-Lekkerland voor een meisje (8) met gezondheidsklachten. Onder meer de politie, de ambulance en het Mobiel Medische Team kwamen met spoed ter plaatse voor medische hulp. Het meisje is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor verdere behandeling.

Schade
Voor hoeveel schade er tijdens de jaarwisseling aan gemeentelijke eigendommen is ontstaan, wordt geïnventariseerd en over enkele weken bekend gemaakt.

Tekst en foto’s: Peter Stam.

 

Brandende containers langs de Sportlaan. Foto: Jeffrey.

Brandende banden in de voetbalkooi langs de Rijnstraat.

Een brandende bouwcontainer langs de Plantageweg. (bij de oude apotheek)

De brandende containers bij De Wielen werd door omstanders geblust.

Brand in een voortuin aan de Kievitstraat.

Wijkagent Martin Stam blust een brand in een achtertuin aan de Blokweersingel.

Er ontstond bij de Blokweersingel onder meer schade aan de schutting en een stoel.

De brandweer heeft later nog nageblust bij de Blokweersingel.

In Nieuw-Lekkerland kwamen politie, ambulance en het Mobiel Medisch Team (personeel van de traumahelikopter) naar de Watersnip voor een jong meisje met gezondheidsproblemen.

Rond 01.15 uur ontstond er weer brand bij de Blokweersingel. Ditmaal stond een schuur in brand.

De wijkagenten Arjan de Haan en Robert Jan Schaeffer kregen het vuur grotendeels onder controle met een schuimblusser.

De brandweer heeft bij de Blokweersingel nageblust.

 

Bij het Scheldeplein werd een bushokje vernield met vuurwerk.

Langs de Waalsingel werd een autospiegel vernield.

Op de Brug over de Noord kwam de politie bij elkaar om elkaar een gelukkig nieuwjaar te wensen. Zie onderstaande tweet.