ALBLASSERDAM – Wethouder Peter Verheij en wethouder Dorien Zandvliet van Alblasserdam hebben afgelopen week oliebollenbakster Miranda Wanningen bedankt voor een gulle gift. Miranda, die oliebollen verkoopt vanaf het terrein van bouwmarkt Hornbach aan de Kelvinrin in het Damdorp, schonk namelijk honderden oliebollen aan Voedselbank Alblasserdam en aan een groep Alblasserdamse gezinnen die steun krijgt van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG).

“Wij hebben haar bedankt voor haar gulle gift aan mensen die het moeilijk hebben. Ze staat voor ons ook symbool voor vele anderen die ook (vaak ongezien) hun naaste dorpsgenoten helpen,”  aldus wethouder Verheij.

300 oliebollen
Afgelopen week werden meer dan 300 oliebollen en een aantal kindercadeaus overhandigd aan Voedselbank Alblasserdam. Bij de voedselbank in het Damdorp komen wekelijks 65 gezinnen een voedselpakket ophalen. Dit keer waren er voor alle gezinsleden twee oliebollen per persoon beschikbaar dankzij de gift van Miranda.

Dankbaar
Verder mochten de cliënten van de voedselbank een extraatje uitzoeken zoeken voor de kerst. “Naast het dubbeldikke pakket hadden we ook nog het nodige extra om uit te delen. Via sponsoren en particulieren kregen we extra spullen. Het is jammer dat alleen wij, de vrijwilligers, de blije gezichten van de cliënten en hun kinderen zien. Want geloof ons: wij stralen, omdat zij stralen. Op zo’n speciale uitgifte komt het hele jaar hard werken in twee uurtjes samen en weet je waar je het voor doet: de blije en dankbare gezichten,” zo laten de vrijwilligers van de Alblasserdamse voedselbank weten.

Bedankt
“Iedereen super bedankt voor alles wat we door het jaar heen hebben mogen doorgeven aan onze cliënten. Wij wensen iedereen een gezond, gezellig, vrolijk, liefdevol en respectvolle 2017 toe,” aldus de vrijwilligers.

De wethouders Dorien Zandvliet (links) en Peter Verheij (rechts) bedanken Miranda voor de gulle gift.

Miranda (rechts) overhandigt de oliebollen aan Carmen Valk-Struik, voorzitter van de Alblasserdamse Voedselbank.