ALBLASSERDAM – Philomeen de Kort (71) uit Alblasserdam komt dinsdag 27 december 2016 woorden te kort als zij bij de Hema in Alblasserdam een nieuwe portemonnee met daarin 50 euro krijgt en niet veel later ook nog eens ruim 150 euro van lezers van Alblasserdamsnieuws.nl cadeau krijgt. De Kort werd begin december slachtoffer van zakkenrollerij bij de Hema. Twee vrouwen wisten bij de ingang van de winkel aan het Cortgene de portemonnee uit de tas van de slechtziende Damdorper te stelen.

“Ik ben zó gelukkig, echt waar. Wat heb ik het goed en wat prachtig dat dit kan,” vertelt De Kort, nadat zij het ingezamelde geld en de portemonnee in ontvangst heeft genomen. De Alblasserdamse vervolgt: “Er zijn zoveel lieve mensen. Ik ga hier niet beter door zien, maar kijk wel anders tegen mensen aan.”

De 71-jarige, die vijf jaar geleden door een beroerte zeventig procent van haar zicht verloor, werd op dinsdag 6 december bestolen van haar portemonnee. De daders, twee Roemeense vrouwen, waarvan één met een opvallende bontjas, zijn nog altijd spoorloos.

Een lezer van deze site stelde in een reactie onder het artikel over de zakkenrollerij voor om geld in te zamelen voor het slachtoffer. 16 lezers gaven hier gehoor aan en maakten bij elkaar 152,50 euro over. Ook bij de Hema werd geld apart gelegd. Dinsdag mocht Philomeen daar een nieuwe portemonnee uitkiezen.

“Ik wil iedereen heel hartelijk bedanken. Wat een wereldmensen!,” aldus De Kort.