KINDERDIJK / NIEUW-LEKKERLAND – De brandweer van Nieuw-Lekkerland is zaterdagavond 24 en zondagmiddag 25 december 2016, samen met de hoogwerker van Papendrecht uitgerukt voor meldingen van schoorsteenbranden. Zaterdagavond werd een schoorsteenbrand gemeld bij een woning aan de Molenstraat in Kinderdijk. Een passant zag vuur uit een schoorsteenpijp komen. Nader onderzoek wees echter uit dat de betreffende woning geen open haard heeft. Nadat duidelijk was dat er geen brand was, konden de vrijwilligers terug naar de kazerne.

Zondagmiddag 25 december rukte de brandweer opnieuw met spoed uit voor een melding van een schoorsteenbrand. Ditmaal naar de Van der Kooistraat in Nieuw-Lekkerland. De brandweer heeft brandende roetdeeltjes uit de schoorsteen verwijderd. Met behulp van een hoogwerker van brandweer Papendrecht werd gecontroleerd of de brand daadwerkelijk gedoofd was. Toen dit het geval bleek kon de brandweer weer inrukken.

Foto’s: Sonny Lasschuit en Niels van Loon.