ALBLASSERDAM – De Ontmoetingskerk en Havenkerk in Alblasserdam organiseren op Kerstavond zaterdag 24 december twee sfeervolle en inspirerende evenementen. Vanaf 17.45 uur zijn alle kinderen van 4 t/m 12 jaar samen met hun ouders, opa’s en oma’s enzovoort van harte welkom om mee te lopen in een avontuurlijke herdertjestocht. De tocht vertrekt vanaf de Ontmoetingskerk aan de Blokweerweg 75 en gaat via een niet al te lange route die ook voor jonge kinderen goed te doen is naar de Havenkerk.

Tocht
Tijdens de tocht ontmoeten de deelnemers verschillende personen uit het kerstverhaal, op de velden van Efratha, bij het gemeentehuis van Bethlehem, in een herberg, onder een ster en tenslotte bij de stal. In de Havenkerk worden aan het einde van de herdertjestocht kerstliedjes gezongen, is er een verhaal en nog wat te drinken. De tocht, inclusief de afsluiting in de Havenkerk, duurt ca. 1½ uur. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom.

Kerstnachtdienst Ontmoetingskerk
Om 22.00 uur begint in de Ontmoetingskerk de Kerstnachtdienst. Met natuurlijk veel bekende kerstliederen, maar ook swingende kerstnummers van jongerenband Dedication, het Kerstevangelie uit Lucas 2, een korte toespraak van ds. Hans van Walsum bij het thema ‘Tussen hoop en vrees’ en kerstbrood en Glühwein na afloop.  Van harte welkom in de Ontmoetingskerk (kerk open vanaf 21.30 uur).

Kerstpraise bij Jozua
Zaterdagavond 24 december organiseert Evangelische gemeente Jozua Alblasserwaard weer een kerstpraise. Op het programma staan traditionele kerstliederen met een modern arrangement, gecombineerd met hedendaagse praise- en aanbiddingsliederen. De begeleiding bestaat uit 10 vocalisten en de voltallige band uit Jozua. Gerrit Mes zal een korte meditatie verzorgen. De avond begint om 20:00 uur in het gebouw van Jozua, Ampèrestraat 4, Alblasserdam. De toegang is vrij, er wordt een collecte gehouden. Na afloop is er gelegenheid om gezellig een kopje koffie te drinken.

Kerstnachtviering in De Klipper
Op zaterdag 24 december organiseert Keerpunt haar jaarlijkse Kerstnachtviering in Sporthal De Klipper aan de Klipperstraat 20 te Nieuw- Lekkerland. De Kerstnachtviering begint om 22.00 uur (zaal gaat open vanaf 21.30 uur). De muzikale begeleiding zal  worden verzorgd door de Koninklijke Fanfare Apollo in samenwerking met Jan Poirot op de piano (vleugel). Daarnaast zal Irene Versluis de solozang verzorgen. De meditatie wordt verzorgd door dominee Gerard van Driesten (legerpredikant) uit Streefkerk. Het thema dit jaar is “Een baken in de nacht.” De toegang is gratis, wel zal er na afloop een deurcollecte worden gehouden, ter bestrijding van de kosten. Namens de samenwerkende kerken in Keerpunt bent u van harte uitgenodigd, om dit feest met ons mee te vieren.

Kerstzangavond t.b.v. Stichting Stéphanos
Op zaterdag 24 december wordt er een Kerstzangavond gehouden in de Dorpskerk te Nieuw-Lekkerland. Medewerking wordt verleend door een Samengesteld Gemengd Koor, bestaande uit: “Vox Humana” (Dordrecht) en “Ouderkerk” (Ouderkerk aan den IJssel). Tevens een Samengesteld Mannenkoor, bestaande uit: “Tehillim” (Dordrecht) en “Sola Fide” (Schoonhoven). De koren staan onder leiding van Lennert Knops en Arie van der Vlist, tevens organisten van deze avond. Dominee A. de Lange verzorgt de opening, kort meditatief moment en de sluiting. Het belooft een mooie en afwisselende avond te worden. De toegang is gratis. Er zal een collecte gehouden worden t.b.v. Stichting Stéphanos die hulp biedt aan weeskinderen in Malawi en Zambia. De avond begint om 19.00 uur. De deuren gaan om 18.30 uur open. Allen hartelijk welkom. Meer info is te vinden op www.stephanos.nl .

Foto: Jozua Alblasserdam.