ALBLASSERDAM – Rondom Kerst en Oud en Nieuw treft de gemeente Alblasserdam enkele maatregelen om vernieling en rommel op straat zoveel mogelijk te voorkomen en bewoners tegelijkertijd wel de mogelijkheid te bieden hun afval aan te bieden. Plasticcontainers worden op 30 december geleegd en daarna afgesloten. Op 2 januari gaan ze weer open. Textielcontainers worden weggehaald op 28 december en worden de eerste week van januari teruggeplaatst. Glascontainers blijven beschikbaar maar zal de gemeente wel extra vaak legen rond de feestdagen.

De afvalbakken in de straat blijven ook beschikbaar. De hondenpoepbakken zijn wel weggehaald tot de tweede week van januari.

Ziet u dat er ondanks bovenstaande maatregelen iets is vernield, meld dit dan via www.alblasserdam.nl/meldpunt of via telefoonnummer 14078. Ziet u de vernieling op heterdaad, bel dan direct 112.