ALBLASSERDAM – Er komt in 2017 geen kerstboomverbranding in Alblasserdam. Het was lange tijd de traditie dat de kerstbomen na Oud en Nieuw werden ingezameld en op een weiland in het Damdorp in brand werden gestoken. Dit onder toeziend oog van de plaatselijke jeugdbrandweer. Het college van burgemeester en wethouders heeft echter besloten de kerstbomen niet meer te verbranden maar te gaan versnipperen.

“Alblasserdam heeft het milieu en luchtkwaliteit in het bijzonder hoog in het vaandel staan. Het versnipperen van de bomen past bij ons beleid om groenafval op een duurzame wijze te verwerken,” zo laat een woordvoerster van de gemeente Alblasserdam weten.

Kerstbomen kunnen op 4 en 11 januari tussen 13.00 en 16.00 uur ingeleverd worden op de parkeerplaats bij het Lammetjeswiel aan De Savornin Lohmanweg. Iedere kerstboom levert € 0,50 op. Alleen particulieren mogen kerstbomen inleveren, bedrijven zijn uitgesloten. De boom moet kaal zijn, zonder kluit, pot, onderkruis en spijkers.