OUD-ALBLAS – De politie heeft donderdag 22 december 2016 in een schuur aan de Schoolstraat veertig kilo illegaal vuurwerk én drie kilo grondstoffen voor fabricage van vuurwerk in beslag genomen. Agenten hielden een 25-jarige man uit Oud-Alblas aan.

Agenten gingen op donderdag 22 december naar de Schoolstraat. Bij de politie was informatie binnengekomen dat op dit adres mogelijk illegaal vuurwerk lag. En dat bleek te kloppen. Niet alleen lag er zwaar illegaal vuurwerk opgeslagen, ook trof de politie grondstoffen aan, waarmee je kruit kunt maken.

Vanwege het gevaar van deze grondstoffen liet de politie experts van de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) komen om het op te ruimen. Het vuurwerk bestond uit dozen met illegale shells, met verschillende diameters, en cobra’s. Dit is allemaal in beslag genomen. Bij de schuur was een man aanwezig. Deze 25-jarige verdachte is aangehouden.