ALBLASSERDAM – De gemeente Alblasserdam houdt, in samenwerking met snackbar Den Dam, voor de dertiende keer een opruimactie van het vuurwerkafval. Op maandag 2 en dinsdag 3 januari 2017 kan bij diverse inzamelpunten vuurwerkafval worden ingeleverd. Elke volle zak is een bon waard. De bonnen zijn voor diverse producten inwisselbaar, zoals een patatje, frikadel of kroket. De bonnen kunnen tot en met zaterdag 7 januari 2017 worden ingeleverd.

Inzamelpunten
– Scheldeplein
– Parkeerplaats bij Dirk van den Broek
– Parkeerplaats achter het gemeentehuis.
De inzamelpunten zijn open van 10.00 – 15.00 uur.

Afsteken
De gemeente vraagt aandacht voor het feit dat het verboden is om vóór 31 december 18.00 uur of na 1 januari 02.00 uur vuurwerk af te steken. Mensen die toch vuurwerk afsteken kunnen worden aangehouden door de politie. Jongeren tot achttien jaar die worden aangehouden worden verwezen naar Halt Zuid-Holland Zuid. Door Halt Zuid-Holland Zuid worden taakstraffen opgelegd.

Bezit
Op de verkoopdagen (29, 30, 31 december) is het wel toegestaan om vuurwerk in bezit te hebben. Ook buiten de verkoopdagen om is het toegestaan om maximaal 25 kilo vuurwerk in bezit te hebben, mits bewaard op een veilige, niet voor het publiek toegankelijke plaats.