ALBLASSERDAM – Het parkeerterrein aan de achterkant van het Makado, aan de kant van de Nedersassen in Alblasserdam is feestelijk heropend. Dit werd gedaan door met een elektrische auto door een lint te rijden. In de auto zaten wethouder Peter Verheij en Thijmen Kleinrensink, filiaalmanager van de Hema. Na de heropening was er voor het publiek een gratis hamburger en drinken. Het parkeerterrein is in de afgelopen twee maanden volledig gerenoveerd. De harde eis was dat de klus voor de feestdagen afgerond zou worden. Dat is dus gelukt.

Speelplek weg
Het oude terrein was veertig jaar oud, verzakt en de afmeting van de parkeervakken voldeed niet meer aan de normen. Verder werd het speeltuintje regelmatig gebruikt als hangplek. Dit veroorzaakte overlast in de buurt. In overleg met de buurtbewoners en de winkeliers van het Makado is besloten de speelplek weg te halen. In het totaal zijn er vijf extra parkeerplekken gecreëerd.

Bos Rijkee
Een belangrijk onderdeel van de herinrichting was ook de nieuwe verbinding met Bos Rijkee. Met deze verbinding kan via een voetpad vanaf de entree van Makado, via Bos Rijkee naar de winkels aan de Dam-Plantage worden gelopen. Rondom Bos Rijkee is een nieuw trottoir aangelegd. Hierdoor is het unieke Bos vanaf de buitenzijde meer te beleven.

Milieustraat en bomen
Verder wordt er binnenkort een milieustraatje aangebracht, wat bestaat uit een ondergrondse container voor glas, oud papier en plastic. Begin volgend jaar worden de bomen en de beplanting aangeplant. Er zullen in het totaal vijftien bomen neergezet worden.

170.000 euro
Het project werd uitgevoerd door DG Infra uit Alblasserdam. DG Infra kreeg zowel van de wethouder, als van de buurtbewoners volop complimenten voor de verloop van het project.

De renovatie heeft zo’n 170.000 euro gekost.