ALBLASSERDAM – Politieagenten in opleiding hebben deze week een verkeerscontrole gehouden in Alblasserdam. Er werden 31 voertuigen gecontroleerd. 17 bestuurders kregen een boete. De controle vond plaats op de zogeheten ‘wrakkenplaats’ tussen de snelweg en De Helling in Alblasserdam. Er werd op tal van zaken gelet. Onder meer werd extra gelet op voertuigen met aanhangwagen.

Er werden vijf boetes uitgeschreven voor het voeren van mistlampen. Drie personen kregen een boete voor het niet dragen van een gordel. Verder bleken twee automobilisten hun kentekenplaat van hun auto gehaald te hebben en achterop de aanhangwagen te hebben gemonteerd. Ook daar werd voor beboet. Verder werd er geschreven voor rijden met mobiele telefoon in de hand, een niet werkende richtingaanwijzer, ondeugdelijk bevestigde lading, ontbrekende reflectoren en rijden zonder rijbewijs.

Uitstekende scherpe lading
Tot slot bleek op een aanhangwagen een stuk staal te liggen met daaraan een scherpe punt. Deze punt stak ook nog eens over de achterkant van de aanhanger. Voor deze gevaarlijke situatie werd een bekeuring uitgeschreven. Omdat de bestuurder bijna op plaats van bestemming was, werd hij onder politiebegeleiding naar de leverlocatie gebracht.