ALBLASSERDAM – De gemeente Alblasserdam wil haar inwoners actief betrekken bij het opstellen van het veiligheidsbeleid voor de komende vier jaar. De komende dagen worden er daarom in het totaal vijf stellingen gepresenteerd op Alblasserdamsnieuws.nl. De stellingen zijn bedacht / opgesteld vanuit de gemeente. Alblasserdammers worden uitgenodigd om te stemmen en te reageren op de stellingen. Vandaag de vierde stelling.

“We willen hiermee onderzoeken wat er bij de Alblasserdammers leeft en wat men belangrijk vindt. Zo kunnen de inwoners een bijdrage leveren aan het nieuwe veiligheidsbeleid voor Alblasserdam,” aldus een woordvoerster van de gemeente.

Stelling 4 – Particuliere camera’s kunnen nut hebben voor de opsporing door de politie. De privacy van verdachten is ondergeschikt aan onze veiligheid.

Motivatie van gemeente bij de vierde stelling: De overlast en vernielingen in het centrum is een doorn in het oog van bewoners en ondernemers. De roep om camera’s wordt groter. In overleg met bijvoorbeeld winkeliersverenigingen kan worden  onderzocht of bestaande camera’s kunnen worden aangesloten tot 1 netwerk.

Uitslag: Op deze stelling is 668 keer gestemd. 619 mensen waren het met de stelling eens. 49 mensen waren het niet eens met de stelling.