ALBLASSERDAM – De rechtbank van Rotterdam heeft deze week een 19-jarige man uit Nieuw-Lekkerland veroordeeld voor poging tot doodslag op een 18-jarige Alblasserdammer. De man kreeg een werkstraf van 180 uur en een celstraf van 180 dagen, waarvan 177 voorwaardelijk. Omdat de tiener drie dagen in voorarrest heeft gezeten, hoeft hij niet opnieuw de cel in. Tot slot moet de man, samen met de medeverdachten die in oktober al veroordeeld werden, 2025 euro schadevergoeding betalen aan het slachtoffer. De straf komt grotendeels overeen met de eis van het Openbaar Ministerie. Alleen de werkstraf is 60 uur minder dan was geëist.

De veroordeelde Nieuw-Lekkerlander zou op 13 december 2015 tegen het hoofd van een bewusteloze Alblasserdammer hebben getrapt tijdens een vechtpartij op de Plantageweg in het Damdorp.

Stem
Een maand geleden moesten vier medeverdachten voor dezelfde zaak voorkomen bij de rechter. Drie van hen werden veroordeeld; één van hen werd vrijgesproken. De zaak die deze week voorkwam, werd toen uitgesteld omdat de advocaat net voor de zitting haar stem ‘verloor’.

Verslag
Een uitgebreid verslag van de zitting van oktober en een beschrijving van wat er eind december 2015 op de Plantageweg in Alblasserdam is voorgevallen, is hier te vinden.

Foto: Sonny Lasschuit.