ALBLASSERDAM – Zo’n twintig eenzame(re) ouderen hebben woensdag 7 december 2016 een gezellige ochtend beleefd in één van de zalen van sportcentrum Blokweer in Alblasserdam. De ouderen waren uitgenodigd door de vrijwilligers van het Rode Kruis, afdeling Alblasserdam en kregen Sinterklaas en Zwarte Piet op bezoek. Er werden sinterklaasliedjes gespeeld en gezongen en er werden cadeautjes uitgedeeld. Verder werd er een dobbelsteenspel gespeeld en was er tussendoor tijd om wat te drinken en te kletsen.

Na een gezellige ochtend vertrokken Sint en Piet, die vertraagd waren door pech met de boot, weer naar het zuiden. De muzikale omlijsting werd verzorgd door Jan Zweep.

Het Rode Kruis organiseert ieder jaar een aantal activiteiten voor de eenzame ouderen in de regio. Daarnaast wordt een aantal ouderen ook thuis bezocht door vrijwilligers.