vibrant-curiosity-Oceanco-Foto-Peter-Stam-Desktop-ResolutieALBLASSERDAM  – De eigenaar van jachtenbouwer Oceanco in Alblasserdam wordt in Jemen gezocht door justitie. Dat meldt De Telegraaf zaterdag 3 december 2016. Miljardair Mohamed al-Barwani wordt er volgens de krant van beschuldigd op de loop te zijn vanwege fraude en miljoenen dollars aan ontdoken belasting.

Al-Barwani kocht de Alblasserdamse werf zes jaar geleden met plannen om de productie flink op te voeren. Hij investeerde zeker 80 miljoen euro in een nieuw dok. Dit dok werd in maart 2015 geopend. In 2012 werd Al-Barwani koninklijk onderscheiden door koningin Beatrix tijdens een staatsbezoek in zijn vaderland Oman.

“In Jemen ging het echter verkeerd, blijkt uit een Arabische dagvaarding,” zo schrijft de Telegraaf. Volgens de Officier van Justitie in Jemen zijn er valse en foute belastingaangiften opgesteld ter waarde van ruim 8,5 miljoen euro. Omdat Barwani niet heeft gereageerd op allerlei vorderingen en aanmaningen, noemen ze hem nu ’voortvluchtig voor justitie’.

Een woordvoerder van Oceanco laat weten niets van de zaak af te weten.

vibrant-curiosity-Oceanco-Foto-Peter-Stam-Desktop-Resolutie