aldi-supermarkt-nieuwlekkerlandNIEUW-LEKKERLAND – De politierechter heeft donderdag 1 december 2016 een 55-jarige vrouw uit Nieuw-Lekkerland veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van twee weken voor winkeldiefstal. De vrouw, die niet bij de rechtszitting aanwezig was, heeft zich volgens de Dordtse rechtbank op 3 september van dit jaar schuldig gemaakt aan het stelen van bier, bonenschotels, wasmiddel en vochtige doekjes. Dit gebeurde bij de Aldi-supermarkt aan de Planetenlaan in het Lekdorp.

“Mevrouw vertelde bij de politie dat ze de spullen nodig had en ze daarom moest stelen,” vertelde de officier van justitie donderdag. “Verder zegt mevrouw dat een eventuele werkstraf vanwege haar slechte gezondheid niet mogelijk is. Een boete kan ze niet betalen, want ze heeft twintig euro per week te besteden en is onder bewind gesteld. Daarnaast is het zo dat mevrouw in 2015 ook al is veroordeeld tot een taakstraf van twintig uur. Dat maakt dat ik nu niet weer een taakstraf mag eisen, in verband met de wet ‘beperking taakstraffen’. Mevrouw naar het gevang sturen, vind ik ook zo wat. Ik eis daarom een geheel voorwaardelijke gevangenisstraf van twee weken. Laat dat een goede waarschuwing en stok achter de deur zijn,” zo eiste de openbaar aanklager.

Uitspraak
De politierechter ging hierin mee. Hij zei: “Ik kan me niets anders bedenken dan de officier heeft voorgesteld. Ik leg een voorwaardelijke celstraf van twee weken op, met een proeftijd van twee jaar.” Dit houdt in dat als de Nieuw-Lekkerlandse zich de komende twee jaar gedraagt, zij niets zal merken van de straf.

De 55-jarige heeft twee weken de tijd om in hoger beroep te gaan. Doet zij dit niet, is de straf definitief.

aldi-supermarkt-nieuwlekkerland