img_8822-mediumALBLASSERDAM – Dankzij de opmerkzaamheid van een huishoudelijk ondersteuner is donderdag 1 december 2016 een gaslekkage ontdekt in een woning aan de Kastanjelaan in Alblasserdam. De ondersteuner rook buiten de woning van haar 90-jarige cliënt een gaslucht. In huis werd deze lucht sterker. De ondersteuner belde 112 en niet veel later kwamen de politie en de brandweer met spoed ter plaatse.

Er werden metingen verricht en niet veel later bleek bij het gasfornuis een lekkage te zijn ontstaan. Medewerkers van Stedin en Joulz hebben een deel van de leiding afgesloten, zodat er geen gas meer kan ontsnappen. Het fornuis is daardoor buiten gebruik. Een monteur zal op een later moment het lek repareren, zodat er weer gekookt kan worden.

De bewoonster, die tijdens de afhandeling van het incident in een verwarmde auto mocht wachten, is ongedeerd gebleven.

img_8822-medium

20161201_082255-medium img_8844-medium