image006-mediumALBLASSERDAM – Regelmatig probeert Landvast om buiten de reguliere film- en cultuuragenda iets speciaals te organiseren. Niet uit commercieel oogpunt, maar om voor nog meer Alblasserdammers ‘het dorpshuis’ te zijn. Op vrijdag 2 december 2016 komen de Tsjechische Beatles naar Alblasserdam om de gasten het idee te geven dat ze bij een concert van de echte ‘The Beatles’ aanwezig zijn. De gelijkenis qua entourage/ kleding/ kapsels en vooral met muziek is groots te noemen en zorgt dan ook voor geweldige recensies in half Europa.

De kaartverkoop is al gestart en loopt redelijk tot goed, maar er kan nog wel wat bij. Er is een keuze uit zit- en sta-plaatsen. Aanvang van het concert is 20.30 uur en na afloop zorgt de lokale DJ Erno nog voor passende muziek voor degenen die nog niet Beatles moe zijn.

De band stond op podia in heel Europa, tot en met de Cavern Club in Liverpool. In Nederland waren ze onder andere te gast op het trouwfeest van Ruud van Nistelrooy en in Engeland op het verjaarsfeest van Queen Elisabeth.

De reden van de hand over hand toenemende populariteit van The Beatles Revival komt door de grote gelijkenis met de echte Beatles. Dezelfde kapsels, de kostuums, compleet met Chelsea Cavern Boots en de gebruikte instrumenten, apparatuur en zelfs de chromen standers voor de versterkers zijn gelijk aan de originele! Deze “stage look” is compleet dankzij de, net als bij Paul McCartney, linkshandig gespeelde bas.

De grootste gelijkenis ligt echter op het muzikale vlak. Elk nummer wordt tot in detail zo perfect gebracht dat menig Beatles-kenner dit authentieke geluid niet kan onderscheiden van het originele. De leadzang, de backingvocals, de gitaarsound, het bas- en drumwerk, alles klink zoals we dat kennen van de liveconcerten en LP’s: zuiver, kraakhelder, energiek en opwindend.  Meer informatie over de band is hier te vinden.

Kaarten voor zitplaatsen kosten 17 euro per stuk. Kaarten voor staanplaatsen kosten 14,50 euro per stuk. Reserveren kan via Landvast.nl

Foto: Landvast.

image006-medium