politie-zwaailicht-spoed-sirene-prio1ALBLASSERDAM – De gemeente Alblasserdam wil haar inwoners actief betrekken bij het opstellen van het veiligheidsbeleid voor de komende vier jaar. De komende dagen worden er daarom in het totaal vijf stellingen gepresenteerd op Alblasserdamsnieuws.nl. Alblasserdammers worden uitgenodigd om te stemmen en te reageren op de stellingen.

“We willen hiermee onderzoeken wat er bij de Alblasserdammers leeft en wat men belangrijk vindt. Zo kunnen de inwoners een bijdrage leveren aan het nieuwe veiligheidsbeleid voor Alblasserdam,” aldus een woordvoerster van de gemeente.

Stelling 1: Alblasserdam is over het algemeen veilig. De politie moet zich vooral bezighouden met misdrijven die een grote impact hebben zoals mishandeling, overval en inbraak.

Motivatie van gemeente bij de stelling: De criminaliteitscijfers voor Alblasserdam geven al langere tijd een daling weer. Volgens de cijfers wordt Alblasserdam steeds veiliger.

Uitslag: er is 884 keer gestemd. 634 mensen waren het met de stelling eens. 250 mensen waren het oneens met de stelling.