img_8132-mediumALBLASSERDAM – Gerrit Versteeg (70) uit Papendrecht heeft donderdagmiddag 24 november 2016 zijn nieuwe boek ‘Het kleine monument van Alblasserdam’ gepresenteerd. Het eerste exemplaar werd bij het Bronzen Paard in de Kerkstraat in het Damdorp overhandigd aan wethouder Dorien Zandvliet, die ook het voorwoord van het boek schreef. Het boek is geïllustreerd met ruim honderd foto’s uit de ‘oude doos’ en ruim honderd recente foto’s van kleine monumenten in Alblasserdam.

Schoonheid
“Met dit boekje hoop ik een indruk te geven van de verschillende monumenten in het Damdorp. Het zijn er zo veel. We zien ze vaak niet eens. We kijken er naar zonder hun schoonheid te zien. Laten we zuinig zijn op hetgeen onze voorouders ons hebben nagelaten,” aldus Versteeg.

Vierde boek
In het boekje staan onder meer bijzondere hekken, dakgoten, kroonlijsten, uithangborden, deurkloppers, oude brievenbussen, gevelstenen en meer. ‘Het kleine monument van Alblasserdam’ is Versteeg zijn vierde boek. Hij werkt op dit moment nog aan een boek over de schutsluis van Alblasserdam en een boek over alle straatnamen van het dorp.

Dankbaar
Wethouder Dorien Zandvliet is blij met het boek: “Wat leuk is het om met dit boekje in de hand een wandeling te maken door Alblasserdam en het dorp opnieuw te ontdekken. Ik ben de schrijver dankbaar dat hij zoveel energie en werk heeft gestopt in het vinden, fotograferen, beschrijven en uitleggen van al die kleine monumenten. Ik wens de lezer veel lees- en wandelplezier.”

Te koop
Het nieuwe boek is vanaf heden te koop bij boekhandel De Schuilplaats aan de Plantageweg 13a in Alblasserdam. Het telt 176 pagina’s en kost 20 euro. Er ligt een inkijkexemplaar in de bibliotheek. Een boek bestellen kan via Gerrit Versteeg (078-6150413 of versteeg.g@telfort.nl). “Ik kom het boek persoonlijk op de fiets langsbrengen,” belooft de Papendrechter.

img_8132-medium

img_8144-medium img_8150-medium